VISIE

Keep an open mind, that's the only way new things can get in 

Hiraku Do staat voor 'open weg': open staan om samen te groeien, jouw open weg naar persoonlijke ontwikkeling. Je zou het niet verwachten, maar ju-jitsu is een echte team-sport. Om te kunnen groeien heb je niet alleen een partner nodig om mee te trainen, maar ook competente instructeurs in een veilige toffe groepssfeer. We hebben naast een passie voor de sport, ook een passie om je te helpen. We willen dat jij je welkom voelt, ongeacht jouw gender, ethniciteit of geloofsovertuiging. Sportiviteit, veiligheid en respect dragen we hoog in het vaandel. 

JU-JITSUJu-jitsu is een oude Japanse vechtkunst. En toch eigentijds, omdat  de sport constant ontwikkelt. Je leert je ongewapend verdedigen tegen één of meerdere gewapende of ongewapende sterkere aanvallers. Stoten, trappen, bevrijdingen, worpen, klemmen, controletechnieken, wapens, enz. maken van ju-jitsu een zeer veelzijdige vechtsport.


Hiraku Do leert je de 'fundamenten' van ju-jitsu in realistische trainingsvormen, met 'fun' als basis! Je leert je verdedigen door veilig te sparren. Onze trainingen geven je de vaardigheden en mentale weerbaarheid om je te kunnen verdedigen. Een gevecht voorkomen, staat natuurlijk op de eerste plaats. 


Van onze leden horen we vaak dat ju-jitsu inspireert tot een gezonde levensstijl.  


TEAM HIRAKU DO 

 

Hiraku Do staar er voor jou door een enthousiast team vrijwilligers. Zij geven jou met veel zin les, schrijven je in, organiseren activiteiten, houden je op de hoogte, doen de boekhouding, onderhouden de website… Wist je dat zij dit onbetaald naast hun werk of studie doen?  
Competent, onze garantie!  


Al onze instructeurs en begeleiders volgde een VTS cursus of jaarlijkse didactische bijscholing.

Eerste hulp op de mat is zelden nodig, maar ook hier zijn onze instructeurs bekwaam in.


Ter nagedachtenis van onze vriend, ju-jitsu instructeur en drijvende kracht in onze club.